Bericht versturen
Contacteer ons

Contact Persoon : Vita Ma

Telefoonnummer : 86-13751011285

WhatsApp : +8613751011285

Free call

Wat is IP Classificatie voor LEIDENE Lampen?

July 17, 2023

Laatste bedrijfsnieuws over Wat is IP Classificatie voor LEIDENE Lampen?

Wat is IP Classificatie voor LEIDENE Lampen?

 

Gewoonlijk, zullen de standaard LEIDENE lamphandboeken of de specificaties IP op rang of IP classificatiecode wijzen. Vele klanten negeren vaak deze parameter wanneer het kopen van lampen, of begrijpen wat niet dit parametermiddel tot de lampen zo daar heel wat problemen wanneer het gebruiken van LEIDENE lampen is. Nu zal de ZONSOPGANG spreken over hoe wij de juiste IP Classificatie zouden moeten kiezen wanneer het kopen van LEIDENE lampen.

 

Wat is de IP classificatie?

IP is de afkorting van Toegangsbescherming. De IP classificatie is de capaciteit om tegen de toegang van buitenlandse voorwerpen op de bijlage van elektromateriaal te beschermen. Het is van standaardcei 60529 van de Internationale Elektrotechnische Commissie. In deze norm, is het formaat van de IP classificatie voor de bescherming van elektromateriaalbijlagen tegen buitenlandse voorwerpen. IPXX, waar XX twee Arabische cijfers is, het eerste aantal vertegenwoordigt het niveau van het verhinderen van stevige voorwerpen binnen te gaan, is het hoogste niveau 6; Het tweede aantal wijst op het niveau van het verhinderen van watertoegang, en het hoogste niveau is 8. Groter het aantal, beter het beveiligingsniveau. Het is een zeer belangrijke norm voor speciale of openlucht waterdichte luminaries zoals geleide vloedlichten, straatlantaarns, hoge baailichten en tunnellichten, stadionlichten en reis-bewijs lichten enz.

 

Het volgende is de grafieken van de IP classificatie:

Het eerste aantal betekent het niveau van stofdicht (b.v.: tegen stevige voorwerpen):

Aantal Beschermingscapaciteit Verklaringen
0 Geen bescherming Geen bescherming voor stevige voorwerpen
1 Stel het binnendringen van stevige objetcts >50mm in diameter voor Verhinder het menselijke lichaam (zoals de palm) de interne delen van geleide aanstekende montage toevallig te contacteren, en verhinder het binnendringen van stevige voorwerpen van grotere grootte (diameter hoger dan 50mm)
2 Vermijd de ingang van stevige voorwerpen >12.5mm in diameter Verhinder de vingers van mensen de interne delen van applicances of de geleide lichten te raken, en verhinder buiten stevige voorwerpen van middelgrote grootte (diameter >12.5mm) binnendringen.
3 Huidige ingang van stevige objetcts >2.5mm in diameter Huidige hulpmiddelen, draden en gelijkaardige kleine stevige voorwerpen met een diameter of een dikte groter dan 2.5mm van het binnendringen van en het contacteren van de interne delen van LEIDENE lichten
4 Stel het binnendringen van stevige voorwerpen met een diameter >1.0mm voor Verhinder hulpmiddelen, draden en gelijkaardige kleine stevige voorwerpen met een diameter van dikte groter dan 1.0mm van het binnendringen van en het contacteren van de interne delen van de verlichtingsinrichtingen.
5 Verhinder stevig voorwerpen en stof Verhinder volledig het binnendringen van stevige voorwerpen, hoewel het niet het binnendringen van stof kan volledig verhinderen, de hoeveelheid stofbinnendringen zal beïnvloeden niet de normale bedrijfsvoering van de LEIDENE lampen.
6 Verhinder vast lichaam objetcts en stof Verhinder volledig het binnendringen van buitenvoorwerpen en stof 100%.

 

 

Het tweede aantal betekent het niveau van waterdicht (b.v.: houd vloeistof of vochtigheid tegen):

Aantal Beschermingscapaciteit Verklaringen
0 Geen bescherming Geen bescherming tegen water of vochtigheid.
1 Verhinder waterdruppeltjes onder te dompelen. Water de druppeltjes die verticaal (zoals condensatie) ontbreken zullen niet de LEIDENE lampen beschadigen.
2 Wanneer overgeheld 15 graden, het waterdruppeltjes kan nog verhinderen binnen te gaan Wanneer de geleide verlichting van verticaal aan 15 graden wordt overgeheld, zal het druipende water geen schade aan de LEIDENE lampkring veroorzaken.
3 Verhinder bespoten water onder te dompelen Regendicht of verhinder het water - dat in de richting met een hoek van minder dan 60 graden wordt bespoten de verticaal van het ingaan van het binnenland van de lamp en het veroorzaken van schade.
4 Verhinder bespattend water onder te dompelen Water het bespatten van alle richtingen kan het lamplichaam ingaan en geen schade aan de lamp veroorzaken.
5 Verhinder waternevel binnen te gaan In het geval van lagedrukwaternevel minstens 3 minuten, kan het water niet de LEIDENE lamp ingaan.
6 Verhinder grote golven onder te dompelen In het geval van een hoop van water het bespuiten minstens 3 minuten, is er nog geen water die het lamplichaam ingaan.
7 Verhinder waterbinnendringen tijdens overstroming De lamp kan 30 minuten bij een diepte van 1 meter duren om water te verhinderen het lamplichaam in te gaan.
8 Verhinder waterbinnendringen wanneer het dalen Het kan water in het lamplichaam lange tijd binnen te dringen in het water met een diepte van meer dan 1 meter verhinderen.

 

Men kan zien van de bovengenoemde twee IP classificatielijsten dat de verschillende combinaties aantallen verschillende stofdichte en waterdichte gevolgen hebben. Gewoonlijk in de LEIDENE verlichtingsindustrie, gemeenschappelijke IP classificatiecodes: IP22, IP44, IP54, IP65, IP66, IP67, IP68. Van deze gemeenschappelijke IP classificaties, kunnen wij deze in twee verschillende categorieën verdelen. (IP22, IP44, IP54) hoofdzakelijk binnen worden gebruikt, en andere IP65, IP66, IP67, en IP68 is fundamenteel openluchtverlichting.

 

IP22 geleide verlichting en toepassingen

Het middelen kan 12.5mm vaste lichamen verhinderen de binnenkant van de lamp in te gaan, en tegelijkertijd de lamp verhinderen door de vloeistof zijn binnengevallen wanneer het 15 graden wordt overgeheld. De lampen met dit beveiligingsniveau kunnen slechts in droog binnen worden gebruikt, en het binnenmilieu kan niet teveel stof hebben. Het wordt meestal gebruikt in de woonkamer, de slaapkamer, de bureaus, de scholen, de supermarkten, de workshop enz. Dit soort beveiligingsniveau LEIDENE lichten heeft leiden downlights, LEIDENE paneellichten, leidde buislichten, leidde spoorverlichting, leidde hoge baailichten, leidde lage baailichten enz.

 

IP54 geleide lichte inrichting en toepassingen

Deze IP Classificatie betekent dat de nadelige gevolgen van stoflampen kunnen worden genegeerd, en het is noodzakelijk om zich op zijn waterdichte capaciteit (Water het bespatten van alle richtingen kan het lamplichaam ingaan en geen schade aan de lamp veroorzaken) te concentreren. In dit geval, is zijn waterdicht effect bereikte Klasse I, kan het bekwame binnen vochtige milieu, zoals keuken, badkamers, toiletten, openluchtbalkon zijn geweest. Dit IP Rating zijn de lichten gewoonlijk ontworpen basis op de IP22 geleide verlichting, zoals IP54-geleid vochtbestendig downlights, IP54-zet de vloed plafondlichten, en de stofdichte lat enz. van IP54 op.

 

IP65 waterdichte verlichtingsinrichting en toepassingen

Van IP65, leidde lampen nu bereiken het waterdichte niveau, dat kan in openlucht, maar ook binnen worden gebruikt. Voor wat meer complexe toepassingsmilieu's, zoals mijnen, chemische installaties, en explosiebestendige lampen die in deze plaatsen worden vereist, is hun IP Classificatie minstens IP65. Het kan extern stof volledig verhinderen de binnenkant van de lamp in te gaan, en tegelijkertijd het gewone waterdichte niveau bereiken. De gemeenschappelijke waterdichte geleide lichten van IP65 om openluchtlandschapslichten, openluchtvloedlichten, straatverlichting te omvatten, hoge baai steekt, en stadionlichten enz. aan

 

IP66 LEIDENE verlichting en toepassingen

Het is gelijkaardig aan IP65, maar het is met hogere waterdichte capaciteit. Over het algemeen, is de verlichting hetzelfde als IP65-type zoals openluchtschijnwerpers, enz. Zij zijn sterker in waterdichte functie, maar zij zijn nog niet onderwater werken.

 

IP67 waterdichte verlichting en toepassing

IP67 de waterdichte geleide lichten kunnen ondergronds werken. Installeer deze lampen niet in plaatsen waar het water te diep is. Die ter plaatse geïnstalleerde lampen maar sluiten zeer aan het water zijn over het algemeen IP67, ter plaatse zoals fonteinen, poolkanten enz. Natuurlijk, sommige openluchtlampen die slechts voor niet onderwater worden gebruikt kunnen ook aan het IP67-beveiligingsniveau onder de klantenvraag worden bevorderd. In dit geval, zal het leven van de lampen over het algemeen langer zijn. De lichten van IP67 van de fabrikant hebben ondergrondse lichten, dekverlichting, enz.

 

IP68 waterdichte verlichting en toepassingen

IP68 is het hoogste niveau in dit beschermingssysteem, dat fundamenteel aan om het even welk milieu in het dagelijkse leven kan aanpassen. Over het algemeen, vereist dit soort lamp zeer hoog vakmanschap en is duur. Het is vaak geïnstalleerde onderwater, zodat shell van dergelijke lampen vaak roestvrij staal 304 of 316 is om roest en corrosie zoveel mogelijk te verhinderen. Tegelijkertijd, wegens de installatie onderwater, is het grootste deel van het inputvoltage van de lampen de input van AC/DC12V 24V, die meer veiligheid zal zijn.

 

Tot slot makend een conculsion

Alvorens de aangewezen IP classificatie voor lampen te kiezen, moet u het specifieke milieu begrijpen waarin deze lampen worden gebruikt. Volgens verschillende milieu's, kies de aangewezen IP classificatielampen. Bijvoorbeeld, voor binnenmilieu's, kan IP54 aan alle vereisten fundamenteel voldoen. Zeker, als het niet vochtig is, IP22-zijn de lampen het meest geschikt, en hun prijs is over het algemeen veel lager dan IP54-LEIDEN licht. Terwijl, indien in openlucht gebruikt, moet u overwegen of het geïnstalleerde onderwater moet zijn, als niet, is IP65-IP66 fijn. Als ja onderwater, dan wordt het geadviseerd om over IP68 te denken.

Neem contact op met ons

Ga Uw Bericht in

sunrise@su-led.com
+8613751011285
Sunrise-Vita
vita.led80
86-13751011285